Spara på din tid med dessa konkreta tips

De flesta har någon gång tyckt att dynget har för få timmar. Det kan vara svårt att hinna med allt man måste och, framförallt, allt man vill. Om du varje dygn ägnar 8 timmar var till både jobb och sömn bör du ha 8 timmar kvar till fritid, alltså en tredjedel av dygnet.

Få upplever att de får så mycket fritid eftersom det finns så mycket som måste hinnas med. För att få mer tid bör du inte minska din tid för sömn och arbetstiden är inte lätt att minska. Därför måste du helt enkelt använda dina fria timmar bättre och smartare.

Planera

Visst kan det vara kul att vara spontan, men det är inte det bästa för den som vill spara tid. Genom att planera vad du behöver hinna med varje dag kan du lättare hitta tid till att faktiskt göra vad du vill.

Istället för att handla mat varje kväll för att kunna laga det man känner för just då kan det faktiskt vara bättre att planera i förväg. Tänk vad mycket tid du skulle spara om du handlade endast en eller kanske två gånger i veckan.

Dessutom kan du planera din matlagning så du inte behöver laga mat och diska varje kväll. Om du lagar mat till flera kvällar kan du spara massor av tid. Har du olika arbetstider på olika dagar kan du tänka på att planera in exempelvis matlagning på de dagar då du slutar tidigare för att underlätta för dig själv de dagar du kommer hem sent.

Förbered

Många känner sig stressade på morgonen, till exempel för att de inte vet vilka kläder de ska ha på sig. Om du försöker förbereda sådant kvällen innan, då du inte är lika stressad, sparar du tid. Du kan till och med förbereda din frukost och lunch kvällen innan. På så sätt kan du gå upp, klä på dig och äta frukost betydligt snabbare.

Kanske kan du använda din extra tid på morgonen till att sitta vid frukostbordet lite längre och hinna läsa tidningen eller något annat du känner för. Om du märker att din morgonrutin går mycket snabbare än innan kanske du till och med kan sova en stund extra.

Avslutningsvis

Avslutningsvis finns det flera sätt att frigöra mer tid för dig själv. Vissa saker måste man helt enkelt hinna med, men det behöver inte ta så mycket tid som man tror. Genom att planera och förbereda kan du enkelt få mer tid över och dessutom underlätta för dig själv i vardagen.

Andra artiklar

Tips för att tänka mer klimatsmart i vardagen

Det blir allt viktigare att tänka på klimatet, i alla fall om man utgår efter hur mycket det pratas om det. Alla kan inte bli miljöhjältar som lever utan att påverka klimatet, men det finns mycket man kan göra ändå. Här kommer därför några tips för dig som vill leva...

Lär dig något nytt i 3 steg

Att lära sig något nytt kan kännas lockande, men det är inte helt lätt att veta var man ska börja. Om du känner igen dig är denna artikel för dig. Genom att följa dessa 3 steg kan du på ett enkelt sätt komma igång med en ny hobby, även om det såklart kommer krävas en...

Hur och vad man ska organisera

Det kan vara väldigt stressande att ha oordning omkring sig. Faktum är också att det kan försvåra vardagliga uppgifter som att städa och minska ens produktivitet. Många önskar att de var bättre på att organisera, men det är svårt att veta var man ska börja. Gör det...

5 billiga sätt att hitta böcker att läsa

Läsning har varit populärt länge och böcker syns numera ofta i sociala medier. Många tycker om känslan av att hålla en fysisk bok i handen, men är inte lika glada åt plånbokens ständigt minskande tjocklek. Här kommer därför 5 tips för dig som läser mycket men behöver...