Läs mer och ta del av böckernas underbara värld

Många önskar att de hade tid och ork att läsa mer, inte bara böcker utan tidningar och intressanta artiklar på nätet. Det finns också de som inte läser alls och inte vet hur de ska komma igång. Nedan följer 3 tips för hur man kan läsa mer, både för befintliga och blivande läsare.

Lite är bättre än inget

Om du gärna vill läsa mer böcker men en tegelsten på 500 sidor känns alltför skrämmande kan du börja smått med en kortare bok. Om till och med det känns för mycket kan du alltid prova att läsa en tidning inom ett ämne du tycker om.

Det bästa sättet för att komma igång och bilda en vana är att läsa något varje dag, en artikel, en hel tidning eller bara ett par sidor av en bok. Försök hitta tillfällen då du kan läsa, exempelvis på bussen eller tåget, när du äter frukost eller på kvällen innan du ska sova.

Hitta något som intresserar dig

Det kanske viktigaste är att hitta något man själv tycker är intressant. Det finns massor av böcker, både nya och klassiker som många tycker att man bara måste läsa. Problemet är att det är svårt att njuta av läsningen om man inte egentligen är intresserad av det som står.

Om du inte redan vet vad du skulle vilja läsa om kan du läsa lite olika genrer för att hitta din favorit. Det spelar ingen roll om det är böcker från 1800-talet eller tidningar om bilar, bara det intresserar dig.

Lyssna

Ett kanske lite ovanligt tips för den som vill läsa mer är att lyssna. Om man har svårt att hitta tid till läsningen finns massor av ljudböcker att lyssna på. Vissa går att hitta gratis medan andra kräver en prenumeration på en app. Skaffar man en sådan app har man dessutom möjligheten att läsa böcker i mobilen, vilket är perfekt för den som vill läsa mer.

Om man inser att man inte alls tycker om att läsa men är väldigt intresserad av ett visst ämne kan man leta efter en podcast som handlar om det. Precis som ljudböcker är podcasts perfekt för den som inte har tid att sitta ner och läsa eftersom man kan lyssna medan man gör något annat.

Det finns alltså olika sätt att börja läsa mer, oavsett vad man vill läsa och varför. Förhoppningsvis hjälpte dessa tips dig och inspirerade dig till att läsa mer.

Andra artiklar

Allt du behöver veta om stenläggning

Planerar du att genomföra en stenläggning runt ditt hem eller i din trädgård? Då har du kommit rätt. I denna artikel kommer vi att beröra de grundläggande aspekterna av stenläggning, från val av material till de tekniker som säkerställer ett hållbart och bra resultat....

4 saker du kanske inte visste om takbyte

Takbyte är en stor investering och ett projekt som kräver noggrann planering. Det är inte bara en fråga om att välja rätt material och hantverkare, utan det finns också en rad andra aspekter att ta hänsyn till. I denna artikel avslöjar vi fyra kanske mindre kända...

5 vanliga frågor inför ett takbyte

Att byta tak kan vara en omfattande och ofta kostsam uppgift som kräver noggrann planering och förberedelse. Det finns många aspekter att tänka på, från materialval till tidsramar och kostnader. Det är således inte ovanligt att en rad frågor kan komma att dyka upp när...