5 saker att göra istället för att scrolla på mobilen

När man har tråkigt är det inte helt ovanligt att man plockar upp mobilen och börjar scrolla. Inläggen på sociala medier är närmast bottenlösa och pågår i en evighet. Därför fastnar man lätt, ibland i flera timmar, utan att få något gjort.

Eftersom vi är så vana vid att alltid kunna ta till mobilen kan det vara svårt att veta hur man ska fördriva tiden utan den. Här kommer därför 5 tips på saker du kan göra utan din mobil.

1. Röra på sig

Ett stort problem med mobiler är att de ofta håller oss stilla, med nacken böjd. Prova att lägga undan mobilen en stund och rör på dig. Det kan vara något så enkelt som att stretcha i fem minuter. Har man lite mer tid kan man istället ta en promenad i naturen eller till och med genomföra ett helt träningspass.

2. Läsa

Det finns mycket att läsa på mobilen och numera går det att hitta både tidningar och böcker där. För att komma undan skärmen kan man dock prova att läsa en fysisk bok eller tidning. Ännu bättre blir det om man sätter sig ute och får lite frisk luft och dagsljus.

3. Umgås med någon

Med dagens teknik kan man få kontakt med i princip vem som helt när som helst. Då glömmer man lätt bort att träffas i verkligheten, eftersom man uppfyller sina sociala behov genom mobilen. Därför bör man lägga undan sin mobil och träffa en vän. Att skicka sms är inte detsamma som att prata ansikte mot ansikte.

4. Laga mat/baka

Ett bra sätt att komma undan skärmar en stund, som dessutom ger en god slutprodukt, är att baka eller laga mat. Det bästa är om man har en receptbok där man kanske kan hitta ett nytt recept att prova. Annars finns det massor av recept på nätet som man kan skriva ut eller skriva ner för att slippa använda sig av mobilen.

5. Vara kreativ

Ett sätt att fördriva tiden utan en mobil är att vara kreativ. Det kan innebära att man skriver något eller kanske målar en tavla. Man kan också rita och om man inte känner sig särskilt kreativ kan man färglägga i en målarbok för vuxna. Det finns många sätt att vara kreativ men när man hittar ett som passar är det en perfekt ersättning för skärmtid.

5. Ut och res

Sist men inte minst vill vi så ett slag för att du ger dig ut och reser. Att resa och se nya saker behöver nödvändigtvis inte vara att åka utomlands, utan många gånger finns det saker inom ens närområde som man kan åka och besöka. Gör några snabba sökningar på nätet för att se vilka sevärdheters som finns nära dig för att se om detta är något du skulle vilja göra.

Slutsats

Det finns alltså många saker att göra utan en skärm, även om det kan vara svårt att släppa mobilen. Om du provar några av dessa saker kanske du snart inser att du trots allt klarar dig bra utan den!

Andra artiklar

Allt du behöver veta om stenläggning

Planerar du att genomföra en stenläggning runt ditt hem eller i din trädgård? Då har du kommit rätt. I denna artikel kommer vi att beröra de grundläggande aspekterna av stenläggning, från val av material till de tekniker som säkerställer ett hållbart och bra resultat....

4 saker du kanske inte visste om takbyte

Takbyte är en stor investering och ett projekt som kräver noggrann planering. Det är inte bara en fråga om att välja rätt material och hantverkare, utan det finns också en rad andra aspekter att ta hänsyn till. I denna artikel avslöjar vi fyra kanske mindre kända...

5 vanliga frågor inför ett takbyte

Att byta tak kan vara en omfattande och ofta kostsam uppgift som kräver noggrann planering och förberedelse. Det finns många aspekter att tänka på, från materialval till tidsramar och kostnader. Det är således inte ovanligt att en rad frågor kan komma att dyka upp när...