5 billiga sätt att hitta böcker att läsa

Läsning har varit populärt länge och böcker syns numera ofta i sociala medier. Många tycker om känslan av att hålla en fysisk bok i handen, men är inte lika glada åt plånbokens ständigt minskande tjocklek. Här kommer därför 5 tips för dig som läser mycket men behöver spara pengar.

1. Låna på bibliotek

Det absolut billigaste sättet att läsa många böcker är att låna på bibliotek eftersom bibliotekskort brukar vara gratis. Så länge du lämnar tillbaka i tid bör det inte kosta något. Vilka regler och avgifter som gäller kan skilja lite mellan olika bibliotek.

2. Låna av en vän

Ett bra sätt att läsa böcker gratis är att låna av en vän. Då där det såklart bra om du har en bok att låna ut i gengäld. Om ni båda är intresserade av samma sorts böcker kan ni låna av varandra. På så sätt kan ni läsa dubbelt så många böcker som ni betalat för!

3. Byt böcker

Att byta böcker med vänner är också en bra idé. Om du köper endast en bok, läser den, och byter med en vän har du helt plötsligt fått två böcker för priset av en. Fortsätter du byta får du chansen att läsa massor av böcker utan att betala ytterligare. På vissa ställen finns små bibliotek eller bokbytarhyllor där man också kan byta böcker.

4. Köp begagnade

Ännu ett billigt sätt att få tag på böcker är att köpa begagnat. Man kan hitta fina böcker för billiga priser i secondhand-affärer. Man brukar också kunna hitta böcker billigt på säljsidor på nätet. Det är speciellt bra om man letar efter en särskild bok. Kanske blir det aningen dyrare, men det är betydligt billigare än att köpa nytt. Dessutom är det bra för miljön.

5. Abonnemang i app

Ytterligare ett miljösmart alternativ är att skaffa ett abonnemang i en app som erbjuder böcker. Ofta kan man få tillgång till både e-böcker och ljudböcker. Även om det kan kosta en del varje månad blir det med största sannolikhet mycket billigare än om du hade köpt alla böcker du läser där.

Sammanfattningsvis finns det flera sätt att läsa böcker utan att det kostar en massa pengar. Många av dessa tips är också miljösmarta eftersom de innebär att varje bokexemplar läses flera gånger istället för att stå och samla damm i en bokhylla efter endast en läsning.

Andra artiklar

Hur man tänker klimatsmart i vardagen

Det blir allt viktigare att tänka på klimatet, i alla fall om man utgår efter hur mycket det pratas om det. Alla kan inte bli miljöhjältar som lever utan att påverka klimatet, men det finns mycket man kan göra ändå. Här kommer därför några tips för dig som vill leva...

3 tips för att spara tid

De flesta har någon gång tyckt att dynget har för få timmar. Det kan vara svårt att hinna med allt man måste och, framförallt, allt man vill. Om du varje dygn ägnar 8 timmar var till både jobb och sömn bör du ha 8 timmar kvar till fritid, alltså en tredjedel av...

Lär dig något nytt i 3 steg

Att lära sig något nytt kan kännas lockande, men det är inte helt lätt att veta var man ska börja. Om du känner igen dig är denna artikel för dig. Genom att följa dessa 3 steg kan du på ett enkelt sätt komma igång med en ny hobby, även om det såklart kommer krävas en...

Hur och vad man ska organisera

Att ha oordning omkring sig kan vara väldigt stressande. Det kan dessutom försvåra vardagliga uppgifter som att städa och minska ens produktivitet. Många önskar att de var bättre på att organisera, men det är svårt att veta var man ska börja. Gör det enkelt Vem som...