5 billiga sätt att hitta böcker att läsa

Läsning har varit populärt länge och böcker syns numera ofta i sociala medier. Många tycker om känslan av att hålla en fysisk bok i handen, men är inte lika glada åt plånbokens ständigt minskande tjocklek. Här kommer därför 5 tips för dig som läser mycket men behöver spara pengar.

1. Låna på bibliotek

Det absolut billigaste sättet att läsa många böcker är att låna på bibliotek eftersom bibliotekskort brukar vara gratis. Så länge du lämnar tillbaka i tid bör det inte kosta något. Vilka regler och avgifter som gäller kan skilja lite mellan olika bibliotek.

2. Låna av en vän

Ett bra sätt att läsa böcker gratis är att låna av en vän. Då där det såklart bra om du har en bok att låna ut i gengäld. Om ni båda är intresserade av samma sorts böcker kan ni låna av varandra. På så sätt kan ni läsa dubbelt så många böcker som ni betalat för!

3. Byt böcker

Att byta böcker med vänner är också en bra idé. Om du köper endast en bok, läser den, och byter med en vän har du helt plötsligt fått två böcker för priset av en. Fortsätter du byta får du chansen att läsa massor av böcker utan att betala ytterligare. På vissa ställen finns små bibliotek eller bokbytarhyllor där man också kan byta böcker.

4. Köp begagnade

Ännu ett billigt sätt att få tag på böcker är att köpa begagnat. Man kan hitta fina böcker för billiga priser i secondhand-affärer. Man brukar också kunna hitta böcker billigt på säljsidor på nätet. Det är speciellt bra om man letar efter en särskild bok. Kanske blir det aningen dyrare, men det är betydligt billigare än att köpa nytt. Dessutom är det bra för miljön.

5. Abonnemang i app

Ytterligare ett miljösmart alternativ är att skaffa ett abonnemang i en app som erbjuder böcker. Ofta kan man få tillgång till både e-böcker och ljudböcker. Även om det kan kosta en del varje månad blir det med största sannolikhet mycket billigare än om du hade köpt alla böcker du läser där.

Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis finns det flera sätt att läsa böcker utan att det kostar en massa pengar. Många av dessa tips är också miljösmarta eftersom de innebär att varje bokexemplar läses flera gånger istället för att stå och samla damm i en bokhylla efter endast en läsning.

Andra artiklar

Allt du behöver veta om stenläggning

Planerar du att genomföra en stenläggning runt ditt hem eller i din trädgård? Då har du kommit rätt. I denna artikel kommer vi att beröra de grundläggande aspekterna av stenläggning, från val av material till de tekniker som säkerställer ett hållbart och bra resultat....

4 saker du kanske inte visste om takbyte

Takbyte är en stor investering och ett projekt som kräver noggrann planering. Det är inte bara en fråga om att välja rätt material och hantverkare, utan det finns också en rad andra aspekter att ta hänsyn till. I denna artikel avslöjar vi fyra kanske mindre kända...

5 vanliga frågor inför ett takbyte

Att byta tak kan vara en omfattande och ofta kostsam uppgift som kräver noggrann planering och förberedelse. Det finns många aspekter att tänka på, från materialval till tidsramar och kostnader. Det är således inte ovanligt att en rad frågor kan komma att dyka upp när...