5 billiga sätt att hitta böcker att läsa

Läsning har varit populärt länge och böcker syns numera ofta i sociala medier. Många tycker om känslan av att hålla en fysisk bok i handen, men är inte lika glada åt plånbokens ständigt minskande tjocklek. Här kommer därför 5 tips för dig som läser mycket men behöver spara pengar.

1. Låna på bibliotek

Det absolut billigaste sättet att läsa många böcker är att låna på bibliotek eftersom bibliotekskort brukar vara gratis. Så länge du lämnar tillbaka i tid bör det inte kosta något. Vilka regler och avgifter som gäller kan skilja lite mellan olika bibliotek.

2. Låna av en vän

Ett bra sätt att läsa böcker gratis är att låna av en vän. Då där det såklart bra om du har en bok att låna ut i gengäld. Om ni båda är intresserade av samma sorts böcker kan ni låna av varandra. På så sätt kan ni läsa dubbelt så många böcker som ni betalat för!

3. Byt böcker

Att byta böcker med vänner är också en bra idé. Om du köper endast en bok, läser den, och byter med en vän har du helt plötsligt fått två böcker för priset av en. Fortsätter du byta får du chansen att läsa massor av böcker utan att betala ytterligare. På vissa ställen finns små bibliotek eller bokbytarhyllor där man också kan byta böcker.

4. Köp begagnade

Ännu ett billigt sätt att få tag på böcker är att köpa begagnat. Man kan hitta fina böcker för billiga priser i secondhand-affärer. Man brukar också kunna hitta böcker billigt på säljsidor på nätet. Det är speciellt bra om man letar efter en särskild bok. Kanske blir det aningen dyrare, men det är betydligt billigare än att köpa nytt. Dessutom är det bra för miljön.

5. Abonnemang i app

Ytterligare ett miljösmart alternativ är att skaffa ett abonnemang i en app som erbjuder böcker. Ofta kan man få tillgång till både e-böcker och ljudböcker. Även om det kan kosta en del varje månad blir det med största sannolikhet mycket billigare än om du hade köpt alla böcker du läser där.

Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis finns det flera sätt att läsa böcker utan att det kostar en massa pengar. Många av dessa tips är också miljösmarta eftersom de innebär att varje bokexemplar läses flera gånger istället för att stå och samla damm i en bokhylla efter endast en läsning.

Andra artiklar

Vad innefattar en innergårdsrenovering?

Innergårdsrenovering är en omfattande process som syftar till att förbättra och förnya innergårdar. Projektet kan omfatta markarbete, plantering och installation av nya ytor och strukturer. En renovering av innergården kan innehålla flera olika saker. Allt från...

Vilka olika taktyper är vanligast i Sverige?

Tak är mer än bara ett skydd mot väder och vind. De utgör en del av husets arkitektur och estetik. Med många olika taktyper att välja mellan kan beslutet om vilket tak som är bäst för ett nytt hus kännas överväldigande. Här nedanför idag kommer vi därför att ta en...

Fördelar och nackdelar med solceller

Oavsett om du planerar att skaffa solceller Dalarna eller någon annanstans i Sverige finns det flera fördelar och nackdelar med att investera i denna form av förnybar energi. Solenergi anses vara en av de mest hållbara energikällorna, vilket gör den till ett...