3 tips för att spara plats hemma

För den som inte är miljonär och därmed inte har råd med en stor lyxvilla kan det vara svårt att få plats med allt i hemmet. Ofta har man alldeles för mycket saker som man samlat på sig och varje gång man hittar något nytt att köpa minskar utrymmet i hemmet ännu mer. För dig som har problem med detta kan dessa tips hjälpa.

1. Rensa

Oavsett om du ska flytta till ett litet ställe eller bara tycker det känns trångt hemma kan det vara en bra idé att rensa.

Om man har en begränsad boyta bör man ta bort alla föremål som inte har något användningsområde för att frigöra utrymme. När du ska flytta är det ett perfekt tillfälle att rensa, så du inte tar med sådant som egentligen inte behövs. Det underlättar även flytten.

2. Organisera

Är det trots allt så att du har mycket saker som du inte kan göra dig av med kan du i alla fall organisera. Ofta har man mycket outnyttjat utrymme som skulle kunna användas på ett bättre sätt. I en bokhylla kan du exempelvis placera tidsskriftssamlare för dina tidningar. Om de tidigare låg och skräpade någonstans är det en perfekt lösning.

I köket kan du kanske organisera och rensa så att du får ett skåp eller en låda över att fylla med något annat. Organisera även bland kläder i garderoben. Om du har en bra organiserad garderob är risken mindre för att du lägger kläder på andra platser där de inte hör hemma. Kanske kan du få lite utrymme över även här att använda till annat.

3. Smarta möbler

Det sista man bör göra när man redan har det trångt är att köpa fler möbler. Men om du däremot ska flytta och/eller känner att du behöver byta ut en del möbler kan det vara bra att investera i smarta sådana. Det bästa är möbler som har flera funktioner. En soffa som kan bli en gästsäng, en kökspall som kan användas för att nå höga utrymmen eller som en extra sittplats.

Faktum är att det finns många smarta möbler och mindre föremål som passar perfekt i små hem. Bra att tänka på är att köpa lätta möbler eftersom dessa på ett enkelt sätt kan flyttas runt och få olika användningsområden.

Andra artiklar

Vilka delar av huset är viktigast att underhålla?

Bostadsägande innebär mer än bara att ha ett ställe att bo på. Det är en investering som kräver regelbundet underhåll för att säkerställa att det inte bara ser bra ut, utan också förblir funktionellt och säkert på lång sikt. Men med så många delar och system som utgör...

De främsta fördelarna med att anlita en takläggare

Oavsett om du äger en bostadsfastighet eller ett kommersiell fastighet kommer det tillfällen då taket behöver repareras eller bytas ut. I dessa situationer kan det vara frestande att överväga att göra det själv för att spara pengar. Men det finns många fördelar med...

Dags att putsa om fasaden (tänk på detta)

Det är lika viktigt att ta hand om hemmets inre som att underhålla dess yttre. Fasaden, som är husets ansikte utåt, kan med tiden förlora sin lyster och charm på grund av väder och vind. Det kan det vara dags att putsa om fasaden. Att putsa om fasaden är ett stort...

Hur ansöker man om bygglov?

När du har bestämt dig för att bygga något nytt, oavsett om det är en uteplats, en tillbyggnad eller kanske ett helt nytt hus, är det dags att ansöka om bygglov. Processen startar genom att du skickar in din ansökan till Byggnadsnämnden i kommunen där du bor. Men att...