3 tips för att spara plats hemma

För den som inte är miljonär och därmed inte har råd med en stor lyxvilla kan det vara svårt att få plats med allt i hemmet. Ofta har man alldeles för mycket saker som man samlat på sig och varje gång man hittar något nytt att köpa minskar utrymmet i hemmet ännu mer. För dig som har problem med detta kan dessa tips hjälpa.

1. Rensa

Oavsett om du ska flytta till ett litet ställe eller bara tycker det känns trångt hemma kan det vara en bra idé att rensa.

Om man har en begränsad boyta bör man ta bort alla föremål som inte har något användningsområde för att frigöra utrymme. När du ska flytta är det ett perfekt tillfälle att rensa, så du inte tar med sådant som egentligen inte behövs. Det underlättar även flytten.

2. Organisera

Är det trots allt så att du har mycket saker som du inte kan göra dig av med kan du i alla fall organisera. Ofta har man mycket outnyttjat utrymme som skulle kunna användas på ett bättre sätt. I en bokhylla kan du exempelvis placera tidsskriftssamlare för dina tidningar. Om de tidigare låg och skräpade någonstans är det en perfekt lösning.

I köket kan du kanske organisera och rensa så att du får ett skåp eller en låda över att fylla med något annat. Organisera även bland kläder i garderoben. Om du har en bra organiserad garderob är risken mindre för att du lägger kläder på andra platser där de inte hör hemma. Kanske kan du få lite utrymme över även här att använda till annat.

3. Smarta möbler

Det sista man bör göra när man redan har det trångt är att köpa fler möbler. Men om du däremot ska flytta och/eller känner att du behöver byta ut en del möbler kan det vara bra att investera i smarta sådana. Det bästa är möbler som har flera funktioner. En soffa som kan bli en gästsäng, en kökspall som kan användas för att nå höga utrymmen eller som en extra sittplats.

Faktum är att det finns många smarta möbler och mindre föremål som passar perfekt i små hem. Bra att tänka på är att köpa lätta möbler eftersom dessa på ett enkelt sätt kan flyttas runt och få olika användningsområden.

Andra artiklar

Tapetsering för nybörjare – bra tips & råd

Är du redo att förvandla dina väggar från tråkiga och enfärgade till spännande och personliga? Tapetsering kan vara nyckeln till just detta. Men för en nybörjare kan tanken på att välja rätt mönster, hantera tapetklister och matcha mönster vara en aning...

Är det möjligt att måla om huset året runt?

Många husägare undrar om det går att måla om sitt hus oavsett årstid. Svaret är ja, det går att måla om huset året runt, men det finns definitivt tider som är lämpligare än andra. Under de kallare månaderna, särskilt vintern, innebär låga temperaturer och hög...

Hur kan man börja investera i fastigheter?

Investeringar i fastigheter har länge varit en populär och beprövad väg till finansiell trygghet och förmögenhet. Fastigheter har under lång tid använts av världens rikaste personer för att bygga upp och behålla rikedom, och det är inte svårt att förstå varför -...

Vanliga tecken på att det är dags att byta takpannor

Funderar du på om det är dags att genomföra en takläggning Bromma eller var du nu bor för att byta ut dina gamla takpannor? Taket är trots allt en av de viktigaste delarna av ett hus, och det är därför viktigt att hålla det i gott skick. Det kan vara svårt att avgöra...