3 tips för att spara plats hemma

För den som inte är miljonär och därmed inte har råd med en stor lyxvilla kan det vara svårt att få plats med allt i hemmet. Ofta har man alldeles för mycket saker som man samlat på sig och varje gång man hittar något nytt att köpa minskar utrymmet i hemmet ännu mer. För dig som har problem med detta kan dessa tips hjälpa.

1. Rensa

Oavsett om du ska flytta till ett litet ställe eller bara tycker det känns trångt hemma kan det vara en bra idé att rensa. Om man har en begränsad boyta bör man ta bort alla föremål som inte har något användningsområde för att frigöra utrymme.

Om du ska flytta är det ett perfekt tillfälle att rensa, så du inte tar med sådant som egentligen inte behövs. Det underlättar även flytten.

2. Organisera

Om du trots allt har mycket saker som du inte kan göra dig av med kan du i alla fall organisera. Ofta har man mycket outnyttjat utrymme som skulle kunna användas på ett bättre sätt. I en bokhylla kan du exempelvis placera tidsskriftssamlare för dina tidningar. Om de tidigare låg och skräpade någonstans är det en perfekt lösning.

I köket kan du kanske organisera och rensa så att du får ett skåp eller en låda över att fylla med något annat. Organisera även bland kläder i garderoben. Om du har en bra organiserad garderob är risken mindre för att du lägger kläder på andra platser där de inte hör hemma. Kanske kan du få lite utrymme över även här att använda till annat.

3. Smarta möbler

Om man redan har det trångt är det sista man vill att köpa fler möbler. Ska du däremot flytta och/eller känner att du behöver byta ut en del möbler kan det vara bra att investera i smarta sådana. Det bästa är möbler som har flera funktioner. En soffa som kan bli en gästsäng, en kökspall som kan användas för att nå höga utrymmen eller som en extra sittplats.

Det finns många smarta möbler och mindre föremål som passar perfekt i små hem. Bra att tänka på är att köpa lätta möbler eftersom dessa på ett enkelt sätt kan flyttas runt och få olika användningsområden.

Att spara plats i hemmet behöver inte vara så svårt om man tänker smart. Det viktigaste är att fundera på vad man verkligen behöver och inte, så man inte fyller upp sitt hem med onödiga föremål.

Andra artiklar

Hur man tänker klimatsmart i vardagen

Det blir allt viktigare att tänka på klimatet, i alla fall om man utgår efter hur mycket det pratas om det. Alla kan inte bli miljöhjältar som lever utan att påverka klimatet, men det finns mycket man kan göra ändå. Här kommer därför några tips för dig som vill leva...

3 tips för att spara tid

De flesta har någon gång tyckt att dynget har för få timmar. Det kan vara svårt att hinna med allt man måste och, framförallt, allt man vill. Om du varje dygn ägnar 8 timmar var till både jobb och sömn bör du ha 8 timmar kvar till fritid, alltså en tredjedel av...

Lär dig något nytt i 3 steg

Att lära sig något nytt kan kännas lockande, men det är inte helt lätt att veta var man ska börja. Om du känner igen dig är denna artikel för dig. Genom att följa dessa 3 steg kan du på ett enkelt sätt komma igång med en ny hobby, även om det såklart kommer krävas en...

Hur och vad man ska organisera

Att ha oordning omkring sig kan vara väldigt stressande. Det kan dessutom försvåra vardagliga uppgifter som att städa och minska ens produktivitet. Många önskar att de var bättre på att organisera, men det är svårt att veta var man ska börja. Gör det enkelt Vem som...