3 tips för att spara pengar

Många upplever att det kan vara svårt att få pengarna att räcka till, men är det verkligen så att man har för lite pengar? Kanske är det så att vi helt enkelt är ganska dåliga på att spara. Här kommer därför 3 tips för dig som önskar ha pengar kvar även i slutet av månaden.

Sluta äta ute

En stor utgift för många är måltider på restauranger, dyra koppar kaffe från fina caféer och dylikt. Mat måste vi ha, men det behöver inte tömma plånboken. Det du betalar för en lunch eller middag ute skulle räcka till flera middagar hemma, precis som att kaffepengarna, om de lades på en påse kaffepulver, skulle räcka till betydligt fler koppar.

För att ta det steget längre kan man försöka planera sina hemlagade måltider så att inget behöver kastas och därmed slösa pengar. Ingredienser du inte behöver så mycket av kan köpas i mindre förpackningar för att slippa kasta hälften. Däremot bör du köpa sådant du använder ofta i storpack eftersom det oftast blir billigare.

Rensa – och sälj

Ännu ett bra tips är att rensa hemma. Du har säkert tänkt någon gång att du skulle behöva nya kläder, trots att du har garderoben full. Innan du köper något nytt bör du rensa i garderoben. Kanske hittar du kläder du glömt bort eller som kan göras om för att passa dig bättre. På så sätt får du nya kläder utan att det kostar något!

Om man trots det vill köpa något nytt kan man rensa hemma och sälja allt man inte använder eller behöver längre. Då kan du tjäna lite extra pengar och köpa något nytt till dig själv utan att behöva ta det från din vanliga månadslön.

Planera och ha koll

Det kanske viktigaste är att planera och ha koll. Det kan innebära att man gör en budget i början av varje månad och sedan håller koll på sina inkomster och utgifter. När du gör din budget bör du se till att fundera på om du har några onödiga utgifter som kan tas bort. Kanske prenumererar du på en tidning du knappt läser?

När du är färdig med din budget är det viktigt att du följer den. Tänk på att ha koll på vad du spenderar så att du inte överstiger någon av dina gränser. Kanske kan du till och med hitta utrymme i budgeten för att spara lite pengar varje månad, vilket alltid är bra att ha.

Sammanfattningsvis finns det flera sätt att spara pengar utan att du behöver leva på bröd och vatten. Kom ihåg att tänka lite extra innan du köper något nytt men var inte heller rädd för att unna dig något då och då.

Andra artiklar

Allt du behöver veta om stenläggning

Planerar du att genomföra en stenläggning runt ditt hem eller i din trädgård? Då har du kommit rätt. I denna artikel kommer vi att beröra de grundläggande aspekterna av stenläggning, från val av material till de tekniker som säkerställer ett hållbart och bra resultat....

4 saker du kanske inte visste om takbyte

Takbyte är en stor investering och ett projekt som kräver noggrann planering. Det är inte bara en fråga om att välja rätt material och hantverkare, utan det finns också en rad andra aspekter att ta hänsyn till. I denna artikel avslöjar vi fyra kanske mindre kända...

5 vanliga frågor inför ett takbyte

Att byta tak kan vara en omfattande och ofta kostsam uppgift som kräver noggrann planering och förberedelse. Det finns många aspekter att tänka på, från materialval till tidsramar och kostnader. Det är således inte ovanligt att en rad frågor kan komma att dyka upp när...