3 tips för att spara pengar

Många upplever att det kan vara svårt att få pengarna att räcka till, men är det verkligen så att man har för lite pengar? Kanske är det så att vi helt enkelt är ganska dåliga på att spara. Här kommer därför 3 tips för dig som önskar ha pengar kvar även i slutet av månaden.

Sluta äta ute

En stor utgift för många är måltider på restauranger, dyra koppar kaffe från fina caféer och dylikt. Mat måste vi ha, men det behöver inte tömma plånboken. Det du betalar för en lunch eller middag ute skulle räcka till flera middagar hemma, precis som att kaffepengarna, om de lades på en påse kaffepulver, skulle räcka till betydligt fler koppar.

För att ta det steget längre kan man försöka planera sina hemlagade måltider så att inget behöver kastas och därmed slösa pengar. Ingredienser du inte behöver så mycket av kan köpas i mindre förpackningar för att slippa kasta hälften. Däremot bör du köpa sådant du använder ofta i storpack eftersom det oftast blir billigare.

Rensa – och sälj

Ännu ett bra tips är att rensa hemma. Du har säkert tänkt någon gång att du skulle behöva nya kläder, trots att du har garderoben full. Innan du köper något nytt bör du rensa i garderoben. Kanske hittar du kläder du glömt bort eller som kan göras om för att passa dig bättre. På så sätt får du nya kläder utan att det kostar något!

Om man trots det vill köpa något nytt kan man rensa hemma och sälja allt man inte använder eller behöver längre. Då kan du tjäna lite extra pengar och köpa något nytt till dig själv utan att behöva ta det från din vanliga månadslön.

Planera och ha koll

Det kanske viktigaste är att planera och ha koll. Det kan innebära att man gör en budget i början av varje månad och sedan håller koll på sina inkomster och utgifter. När du gör din budget bör du se till att fundera på om du har några onödiga utgifter som kan tas bort. Kanske prenumererar du på en tidning du knappt läser?

När du är färdig med din budget är det viktigt att du följer den. Tänk på att ha koll på vad du spenderar så att du inte överstiger någon av dina gränser. Kanske kan du till och med hitta utrymme i budgeten för att spara lite pengar varje månad, vilket alltid är bra att ha.

Sammanfattningsvis finns det flera sätt att spara pengar utan att du behöver leva på bröd och vatten. Kom ihåg att tänka lite extra innan du köper något nytt men var inte heller rädd för att unna dig något då och då.

Andra artiklar

Tapetsering för nybörjare – bra tips & råd

Är du redo att förvandla dina väggar från tråkiga och enfärgade till spännande och personliga? Tapetsering kan vara nyckeln till just detta. Men för en nybörjare kan tanken på att välja rätt mönster, hantera tapetklister och matcha mönster vara en aning...

Är det möjligt att måla om huset året runt?

Många husägare undrar om det går att måla om sitt hus oavsett årstid. Svaret är ja, det går att måla om huset året runt, men det finns definitivt tider som är lämpligare än andra. Under de kallare månaderna, särskilt vintern, innebär låga temperaturer och hög...

Hur kan man börja investera i fastigheter?

Investeringar i fastigheter har länge varit en populär och beprövad väg till finansiell trygghet och förmögenhet. Fastigheter har under lång tid använts av världens rikaste personer för att bygga upp och behålla rikedom, och det är inte svårt att förstå varför -...

Vanliga tecken på att det är dags att byta takpannor

Funderar du på om det är dags att genomföra en takläggning Bromma eller var du nu bor för att byta ut dina gamla takpannor? Taket är trots allt en av de viktigaste delarna av ett hus, och det är därför viktigt att hålla det i gott skick. Det kan vara svårt att avgöra...